Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jobs se ne bi složio s tim!

Osnivač Applea tvrdi: iPhone bi trebao raditi na Androidu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od Appleovih osnivača Steve Wozniak smatra da bi Apple trebao napraviti i jednu verziju iPhonea koju će pokretati Android

Biografija Stevea Jobsa koja je objavljena nedugo nakon njegove smrti otkrila nam je brojne zanimljive i do tada nepoznate detalje iz njegovog života. Među inim, ova je knjiga otkrila kolika je bila Jobsova mržnja prema Androidu – smatrao je da je Google Appleu ukrao tehnologiju koju koristi u ovom operativnom sustavu za mobilne uređaje te je rekao da je spreman 'pokrenuti termonuklearni rat' kako bi uništio Android.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije sve uvijek bilo bajno VIDEO Snimka predavanja Stevea Wozniaka iz 1984. o Appleu I i II Slika nije dostupna Uživaju u životu 15 tehnoloških genijalaca kojima svi zavide

Jobsova mržnja prema Androidu bila je samo predstava za javnost!

No, drugi osnivač ove kompanije, Steve Wozniak (koji već dugo vremena nije uključen u Appleovo poslovanje) ima potpuno drugačije mišljenje o konkurentskom mobilnom operativnom sustavu. Naime, on smatra da se Apple ne bi trebao 'boriti' s Androidima, već da bi trebali napraviti iPhone koji će raditi na Androidu!

U ovoj kompaniji mogu biti zadovoljni sa stanjem na smartphone tržištu na kojem su tijekom posljednja tri mjeseca prošle godine prodali više od 50 milijuna iPhonea, no Wozniak je uvjeren da bi se broj prodanih telefona uvelike povećao ako bi Apple predstavio i jedan iPhone koji radi na Androidu jer bi na ovaj način svi ljubitelji ovog operativnog sustava mogli koristiti Appleov hardver i Googleov softver. 'Ljudi vole izgled, stil i način proizvodnje naših telefona u odnosu na ono što nude proizvođači Androida', rekao je Wozniack i dodao kako bi Android Appleu mogao postati 'sekundarno mobilno tržište'.

Objavljene 'detaljne informacije' o iPhoneu 6!

Na Wiredu smatraju da tehnički nije nemoguće da Apple predstavi telefon koji bi radio na Androidu jer je ipak riječ o open source operativnom sustavu te napominju da bi ova kompanija mogla, poput Amazona, razviti prilagođenu verziju Androida koja će imati ljepši, odnosno 'appleovski' dizajn, ali će se na njoj moći pokretati aplikacije namijenjene Androidu.

Ipak, usprkos Wozniakovim razmišljanjima, sigurno je da Tim Cook i ekipa niti ne razmišljaju o impelementaciji Androida na iPhone, već trenutno razvijaju novu verziju iOS softvera za svoje telefone i tablete koju bi trebali predstaviti sredinom ove godine.

Što vi mislite o ovakvom telefonu – biste li kupili iPhone koji radi na Androidu? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene