Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno kandidata

INTERAKTIVNA INFOGRAFIKA Potraga za Zemljinim blizancima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misija Kepler ostavila je dovoljno materijala znanstvenicima da bi se jednom kad završe, broj egzoplaneta koji su potvrđeni mogao učetverostručiti.

Godine 1992. astronomi su prvi put objavili kako su otkrili planete u orbiti oko drugih zvijezda. Nekoliko godina kasnije uočeno je još egzoplaneta, prvo jedan po jedan, a ona i čitavi nizovi do sredine 2000-ih godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svemir je divan Sedam veličanstvenih: 10 razloga zbog kojih je otkriće sustava Trappist-1 škrinja s blagom Slika nije dostupna Jesmo li sami u svemiru? OTKRIĆE ZA POVIJESNE UDŽBENIKE Odgovori na 7 najvažnijih pitanja o Proximi b

Misija Kepler taj je niz pretvorila u opću poplavu novootkrivenih potvrđenih i potencijalnih egzoplaneta. Jednom kad astronomi obrade sve podatke teleskopa Kepler, katalog egzoplaneta će se učetverostručiti.

INFOGRAFIKA Svi planeti Zemljinog susjedstva na jednom mjestu

Potraga za Zemljinim blizancem, međutim, traje i dalje. Zasad nije pronađen, ali astronomi vjeruju kako su i takvi egzoplaneti vjerojatno regularna pojava u svemiru. Sve što treba jest pogledati dublje, duže i pametnije.

Portal popsci.com prenosi interaktivnu vizualizaciju svih potencijalnih i potvrđenih egzoplaneta, a možete je pronaći OVDJE.

Dosad je potvrđeno otkriće 755 egzoplaneta, a svaki bojom ispunjen krug na vizualizaciji predstavlja jedan takav egzoplanet. Svi prazni krugovi su potencijalni kandidati, koje je otkrio teleskop Kepler.

Pri dnu interaktivne vizualizacije su razne kategorije po kojima su otkrivani egzoplaneti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene