Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Igra je završena za sve tvrtke koje se oslanjaju na lozinke kao glavnu metodu zaštite korisnika i njihovih podataka, poručila je Googleova menadžerica za sigurnost informacija.


Googleova menadžerica za sigurnost informacija Heather Adkins rekla je kako nove startup-tvrtke koje traže načine za očuvanje sigurnosti svojih korisnika moraju znati jednu stvar - "lozinke su mrtve", prenosi Cnet.

Vezani članci Najuspješniji poslovi u 2020. - 2 Ova će zanimanja u 2020. godini biti najtraženija u Hrvatskoj, a doznali smo i kolike su plaće Tvrtke fikusi (Foto: Informer) Bez ijednog zaposlenog do stotine milijuna kuna dobiti: Znate li što su to "fikus tvrtke" i kako zapravo posluju?

Adkins je na raspravi TechCrunch Disrupt rekla kako je igra završena za sve tvrtke koje se oslanjaju na lozinke kao glavu metodu zaštite korisnika i njihovih podataka.

>>Koristite li Google Chrome, dobro pazite na OVO!

Adkins je također rekla kako je, gledajući u budućnost, s lozinkama u Googleu gotovo. Iako nije dala detalje o tome kako će Google poboljšati sigurnost u odnosu na sadašnju situaciju, rekla je da tehnološki div eksperimentira s hardverskim sustavom tokena te Motorolinim sustavom u kojemu se korisnici identificiraju dodirujući uređajem nešto ugrađeno u svoju odjeću.''Haker vam to ne može ukrasti'', rekla je Adkins. (agencija VLM)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook