Željko Komšić, arhivska fotografija (Foto: AFP)
Željko Komšić, arhivska fotografija (Foto: AFP) Foto: Afp

Željko Komšić se oglasio nakon što su objavljeni rezultati od oko 70 posto prebrojanih glasova. Unatoč velikoj prednosti, nije službeno proglasio pobjedu za člana Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda, rekavši da će sačekati službene podatke Centralne izborne komisije.


"Kao budući član Predsjedništva BiH želim da znate da sam tu da služim svim građanima BiH, bez obzira na to da li su glasali za mene, protiv mene ili nisu nikako glasali. Hrvatima u BiH želim poručiti da je naš ustavni sistem takav da sam ja opet na ovom mjestu, ja sam vaš predsjednik glasali vi za mene ili ne. Isto važi i za ljude iz RS-a. Znam kakva je ovo obaveza i kakav teret preuzimam na sebe, trudit ću se da opravdam vaše povjerenje", rekao je Željko Komšić, dodajući da očekuje rezultate slične onima iz 2014. godine.

Vezani članci Lokalni izbori u BiH - 10 Otvorena birališta u BiH: Građani biraju lokalnu vlast uz epidemiološke mjere Željko Komšić (Foto: STR / AFP) Objavljeni konačni rezultati izbora u BiH: Evo koliko su glasova dobili Čović i Komšić

Dodao je da je apsolutno opredijeljen za svaki vid suradnje s Beogradom i Zagrebom, ali da se ne mogu tolerirati neke stvari koje su se dosad tolerirale, a to je miješanje u unutanja pitanja BiH, piše Klix.ba.

Unatoč velikoj prednosti Komšića, još uvijek nisu objavljeni rezultati glasanja u dijelovima BiH s apsolutnom hrvatskom većinom.