Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službene brojke

Zelenski prvi puta otkrio koliko je ukrajinskih vojnika ubijeno u ratu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u nedjelju da je 31.000 ukrajinskih vojnika ubijeno od početka ruske invazije prije dvije godine, dajući prvu službenu brojku u više od godinu dana.

Volodimir Zelenski je na konferenciji za novinare u Kijevu rekao da ne može otkriti broj ranjenih jer bi to pomoglo ruskom vojnom planiranju.

"31.000 ukrajinskih vojnika poginulo je u ovom ratu. Ne 300.000, ne 150.000... (ruski predsjednik Vladimir) Putin laže... No, ipak, za nas je ovo veliki gubitak".

Pročitajte i ovo Ilustracija Porečki 19-godišnjak Zanimljiv ulov policije: Kod mladića pronašli stotine krivotvorenih eura, a onda su mu pretražili kuću...

Pročitajte i ovo Ubojici će se suditi za obično ubojstvo - 1 Obitelj se oprašta Stižu novi detalji o počinitelju, izbjegao je najtežu kaznu: "Državno odvjetništvo može u bilo kojem trenutku promijeniti svoju odluku"

Ukrajina nije objavila vojne gubitke od kraja 2022., kada je savjetnik predsjednika Mihajlo Podoljak rekao da je 13.000 ukrajinskih vojnika poginulo od invazije 24. veljače.

Rusija ne objavljuje vojne gubitke, smatrajući ih tajnom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene