Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Model 737 Max

Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

Boeingova tvornica u Rentonu
Boeingova tvornica u Rentonu Foto: Afp
Mjesec dana nakon što su se tijekom leta na modelu Boeing aviona odvojila vrata i dio trupa, Boeing je objavio dopis o mogućoj novoj pogrešci na trupu modela mlažnjaka 737 Max te o provjerama kvalitete koje provodi u svojim tvornicama.

Jedan od zaposlenika tvrke Spirit AeroSystems, Boeingova dobavljača, rekao je da su dvije rupe na trupu modela 737 Max možda krivo izbušene, stoji u dopisu koji je zaposlenicima objavio Boeing (BA)

Zbog potencijalne greške Boeing namjerava na "pregled" poslati 50 još neisporučenih aviona.

Voditelj odjela za komercijalne letove Stan Deal u dopisu je naveo da će tvornica u Rentonu u državi Washington, u kojoj se proizvodi taj model Boeinga, "nekoliko sljedećih dana ovog tjedna posvetiti proučavanju stanja u tvornicama. Prioritet nam je kvaliteta, sigurnost i, uostalom, pouzdanost naših tvornica."

Pročitajte i ovo Ilustracija Radna mjesta Došlo je do promjena na listi najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj: Jedan podatak izaziva zabrinutost

Dodao je i da "ovo potencijalno stanje nije izravna sigurnosna prijetnja" te da već isporučeni modeli mogu nastaviti sigurno letjeti.

Vijesti o potencijalnoj grešci na avionima stižu u loše vrijeme za tvrtku, otprilike mjesec dana otkako su se na modelu 737 Max 9 početkom siječnja odvojila vrata i dio trupa nedugo nakon polijetanja. 

Kontrola kvalitete

Tijekom nedavnog sastanka o procjeni kvalitete "mnogi su zaposlenici izrazili frustracije zbog nedovršenih poslova, za koje su odgovorni ili dobavljači ili naše vlastite tvornice, i kako se oni onda samo povećavaju tijekom proizvodnje", pisalo je također u dopisu.

Pročitajte i ovo Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) TRAŽE VEĆE PLAĆE Otkazat će se letovi, velika europska aviokompanija ide u štrajk

Tvrtka se, naime, sve više oslanja na rad dobavljača u pokušaju da se smanje cijene proizvodnje aviona. Tvrtka Spirit AeroSystems jedan je od dobavljača zaduženih za proizvodnju trupova, ali i pilotskih kabina, piše CNN.

"Moramo izvoditi poslove na za njih predviđenim lokacijama", rekao je Deal. "Moramo zadržati disciplinu unutar svoja četiri zida i isto to očekivati od svih svojih dobavljača", zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene