Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golemi fijasko

"Zbog njega će se kotrljati glave!" Amerikanci ljuti na britansko osiguranje na aerodromima: Sitni kriminalac pokazao golemi propust, a sada je u bijegu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Jedan 46-godišnji Britanac neprimjećen je ušao u avion usorkos svim sigurnosnim kontrolama te razotkrio golemi fijasko britanskog osiguranja na aerodromima.

Britanski putnik bez putovnice i avionske karte uspio se ukcrati na avion i odletjeti s Heathrowa za New York tako što se "priljubio" uz drugog putnika te ga pratio u stopu, što je velika sramota za britansko osiguranje.

Craig Sturt (46) optužen je da je pratio drugog putnika kroz sigurnosne i kontrolne točke za putovnice na Heathrowovom terminalu, a nakon toga uživao je u besplatnoj hrani i piću u zrakoplovu British Airwaysa prije slijetanja u SAD.

No, Amerikanci su ga otkrili, a kako kod sebe nije imao nikakvih dokumenata, poslali su ga čarter letom natrag u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Pročitajte i ovo Vojni rok; ilustracije - 2 što će odlučiti? Čekaju se rješenja za vojni rok: I oni s prizivom savjesti mogli bi biti uključeni

Sturt je predan britanskoj policiji u 20 sati na Božić, kada je i uhićen, nakon čega je odveden u bolnicu u engleskom Readingu. No nezaposleni 46-godišnjak ubrzo je pobjegao iz bolnice, a od tada ga nitko nije vidio. Sada se nalazi na policijskoj tjeralici.

Nakon bijega iz bolnice, izdan je nalog za njegovo uhićenje, a policija Thames Valleya objavila je njegovu fotografiju 30. siječnja.

"46-godišnjak je visok 180 centimetara, ima smeđu kosu i vitak je. Kad je posljednji put viđen, nosio je sivu jaknu, crne hlače i bijele tenisice. Ako ga vidite, nemojte mu prilaziti. Umjesto toga nazovite policiju", upozoravaju službe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kvaliteta života Dobar dio hrvatskih građana zarađuje na nekretninskom biznisu: Moguća su nova ograničenja

Sturt je navodno posljednji put viđen kako podiže 200 funti s bankomata u londonskoj podzemnoj željeznici, piše Daily Mail.

Ovaj incident natjerao je ministra unutarnjih poslova da ispita cijeli slučaj i pronađe odgovorne za ovaj fijasko. Naime, smatralo se da je takav događaj nemoguć zbog povećane sigurnosti i tehnološkog napretka od 11. rujna.

Pročitajte i ovo Lloyd Austin Lloyd Austin Ministar zatajio da je bolestan, a sad je opet završio u bolnici: Morat će pred Kongres

Britanski mediji pišu kako im izvori otkrivaju da su Amerikanci bijesni na Britance i kako će se "kotrljati glave" odgovornih za sigurnost. Javnost se pita što sprječava naoružane teroriste da se, jednako kao i Sturt, neprimijećeni ukrcaju u avion.

"Svi ljudi koji idu u zračnu zonu podliježu sigurnosnoj provjeri, uključujući pojedinca uključenog u ovaj slučaj. Podržavamo vlasti u njihovoj istrazi koja je u tijeku", rekla je glasnogovornica londonske zračne luke Heathrowa.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene