Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestalo struje

Velika vatrena kugla obasjala nebo, poznato što ju je uzrokovalo: "Začuo se veliki prasak koji je zvučao poput grmljavine"

Aktualno Galerija +0 Hitna pomoć, Velika Britanija Galerija 1/1 >>
Udar groma izazvao je veliku eksploziju plina u tvornici za recikliranje biootpada u Oxfordshireu u Engleskoj.

Svjedoci su prijavili kako su vidjeli vatrenu kuglu koja je obasjala noćno nebo nakon eksplozije u elektrani Severn Trent Green u Cassingtonu, sjeverno od Oxforda.

Iz tvrtke su potvrdili da je udar munje izazvao eksploziju jednog od njezinih spremnika bioplina u večernjim satima. Rečeno je da nitko nije ozlijeđen i da osoblje radi s hitnim službama na osiguranju mjesta.

U gašenju nastalog požara sudjelovalo je šest vatrogasnih vozila i 40 vatrogasaca raspoređenih u postrojenju koje prerađuje otpadnu hranu i pretvara je u bioplin.

Iz tvornice za reciklažu priopćili su da surađuju s hitnim službama na osiguranju lokacije. Stanovnici su prijavili nestanak struje u obližnjim okruzima.

"Sjedio sam u svojoj kuhinji kada se cijela soba osvijetlila sjajnom bijelom svjetlošću, a zatim se začuo veliki prasak koji je zvučao poput jake grmljavine. Pogledao sam kroz kuhinjski prozor i bilo je kao da nebo pulsira narančasto. Otrčao sam straga kako bih uhvatio narančasti sjaj koji je nestao nakon otprilike 20 sekundi", ispričao je zaposlenik obližnjeg fakulteta za BBC.

Na mjestu događaja su i policajci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene