Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme krate sportom i kartanjem

Zatvorski dani generala: Gotovina nepobjediv u tenisu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski generali pritvorske dane krate kartanjem, mogu igrati nogomet ili košarku, a general Ante Gotovina i slika.

Mobiteli su im zabranjeni, a na televiziji mogu gledati hrvatske programe. 'Iako su ćelije udobne ovo teško možete nazvati luksuzom', kazao je šef zatvora David Kennedy.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva obljetnica VIDEO Prisjetite se dana kada su oslobođeni hrvatski generali Slika nije dostupna Nova TV u 20:05 Prisjetite se dana kada nitko nije mogao sakriti emocije

Na televizoru tankog zaslona, generali mogu gledati domaće programe, a 'likovi' iz novina koje zatvorenicima redovito dostavaljaju našli su svoje mjesto i na vratima zatvorskih ćelija.

Svaki mjesec zatvorenici imaju pravo na telefonsku karticu od 30 eura. Dolazni su pozivi zabranjeni, interneta nema, mogu primati samo poštu. Jedu zatvorsku hranu, a jednom na tjedan mogu naručiti dostavu iz Balkan shopa. 

'Ovdje su ljudi optuženi za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije. Ovdje ih je 40-ak, nemamo problema ni na nacionalnoj ni na vjerskoj osnovi', kaže Kennedy.

Rođendanske i blagdanske proslave ondje nisu strane. Često se igra i košarka, nogomet, tenis.

Reporter Reutersa koji je u Sheveningenu proveo vikend u svojoj je reportaži napisao kako je general Ante Gotovina nepobjediv na teniskim terenima. U slobodno se vrijeme bavi i slikarstvom. Prijatelji koji ga posjećuju donose mu kistove i boje, a nerijetko s njima zna i kartati.

Iza strogo čuvanih vrata nalazi se arhiv suda - spisi, materijali, dokazi. 

'Nema sumnje da je sud imao važnu ulogu u procesuiranju onih koji su odgovorni za najgore ratne zločine. Sudjelujući u tome sud je imao utjecaja i na pomirenje', kaže glavni haaški tužitelj Serge Brammertz.

Sud bi trebao prestati s radom nakon izricanja presude najtraženijem ratnom zločincu Ratku Mladiću koji je od proljeća pod ključem sheveningenskih čuvara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene