Vladimir Putin i Hillary Clinton (foto: AFP)
Vladimir Putin i Hillary Clinton (foto: AFP)

Madeleine Albright, bivša američka državna tajnica, optužila je ruskog predsjednika Vladimira Putina za hakiranje emailova članova Demokratske stranke, kako bi pomogao republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu da postane predsjednik SAD-a.


Madeleine Albright je na Konvenciji demokrata javno dala podršku Hillary Clinton jer smatra da supruga njezinog bivšeg šefa ima 'iskustvo i prosudbu koji će pomoći Americi da ostane snažna i sigurna zemlja'.

Pet je razloga zbog kojih bivša državna tajnica smatra da bi Hillary trebala biti prva žena na čelu Amerike:

1. 'Trumanov duh'
Albraiht je počela govor podsjećajući na Trumanovu nominaciju za predsjednika ističući da Clinton ima njegovu upornost i borbenost.

2. 'Clintonova ima smart power'

'Borila se protiv terorizma, stopirala je širenje nuklearnog naoružanja, promovirala je diplomaciju i demokraciju u svakom kutku svijeta i to će joj pomoći da se bude veliki lider koji će se znati nositi s prijetnjama današnjice', poručila je Albright.

3. Ima 'veliko srce i hladnu glavu' što Trump nema
Hillary Clinton ima brojne osobine koje njezin suparnik iz tabora Republikanaca nema - majka je i baka što znači da ima 'upravljačke vještine', smatra Albright, jer radi 24 sata dnevno a za to ne treba samo hladna glava nego i veliko srce.

4. Trump je uključivanjem u predsjedničku utrku već napravio štetu
Bivša državna tajnica kazala je kako je važno da Donald Trump nikada ne postane predsjednik SAD-a.

'Trump znači mračnu stranu Amerike, Ameriku koja je izolirana od ostatka svijeta, odvojena od saveznika. To bi bila katastrofa', istaknula je.

5. Trump - dar Putinu
'Po onome što smo do sada vidjeli, Putin jako želi da Trump pobijedi. I to bi trebalo zabrinuti svakog Amerikanca', poručila je Madeleine Albright a prenosi RT.