Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razoružavanje Srbije

Vučić se opet obrušio na hrvatske medije: "Nisam baš lijep, ali oni me prave još ružnijim"

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Afp
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je da je dosad prikupljeno gotovo deset tisuća komada legalnog i nelegalnog naoružanja. Opet su na tapeti bili i hrvatski mediji.

Nakon krvavih masovnih ubojstava u Srbiji pokrenuta je akcija prikupljanja nelegalnog i legalnog oružja, a Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, otkrio je da je dosad u akciji prikupljeno gotovo deset tisuća komada i impresivan broj mina i zolja. 

"Uspjeli smo u akciji prikupiti 9401 komad naoružanja, 884 minsko-eksplozivna sredstva, od toga 711 mina i zolja. S tim nećemo stati. Imali smo incidente prilikom predaje oružja, ne namjerno, nego zato što je nekome ostao metak u cijevi. Ponosan sam na ovo što smo uspjeli učiniti kao građani, molim građane da nastavimo s akcijom", rekao je Vučić danas na konferenciji za novinare te obećao da nitko neće snositi nikakve posljedice zbog predaje nelegalnog oružja.

Govoreći o tragedijama u školi Vladislav Ribnikar i u selima kod Mladenovca, Vučić je rekao da će se angažirati i strani stručnjaci. Zbog toga su obavljeni razgovori s ljudima iz norveškog veleposlanstva "jer su oni imali iskustva 2011. s Breivikom".

Učionica u kojoj se dogodila tragedija najvjerojatnije će biti spomen-soba.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Povezanost s klanom Vučić: "Tekst u New York Timesu je poruka da me CIA gleda i prati." Dobio je brutalan odgovor

"Ispunit ćemo sve zahtjeve predstavnika Savjeta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar. Razgovaramo sa stručnjacima, ali prije svega s djecom i roditeljima. Posebno sam zadovoljan što smo uspjeli sa slanjem učenika u škole. Svi se osjećamo neusporedivo sigurnije. Moramo zaposliti 2500 novih policajaca. Spriječit ćemo 80 posto vršnjačkog nasilja. Siguran sam da će se i roditelji i djeca osjećati sigurnije", rekao je Vučić.

Vučić i hrvatski klikovi

Novinarka Tanjuga ustvrdila je da je u hrvatskim medijima nastavljena kampanja protiv Vučića, pa ga je upitala što misli da je razlog tome. "Iznenađen sam svojom velikom popularnošću u Zagrebu i Hrvatskoj, očigledno imaju najviše klikova kad me po cijeli dan drže kao prvu vijest. Čestitam im na tome, neka nastave. Obično oni fotošopovi služe ljudima da nekoga uljepšaju. Njima služe da mene naprave grđim nego što jesam, ionako nisam lijep. Ovo je metaforično rečeno jer su im svi tekstovi besmisleni", rekao je Vučić.

Rekao je da je istina da se u Hrvatskoj i danas živi bolje, ali kaže da je to oduvijek bilo tako, samo se razlika između standarda u Hrvatskoj i Srbiji smanjuje. "Naravno, živi se bolje. Ne zaboravljam da je naša plaća bila 329, a vaša 865 eura. Danas se ta razlika smanjila čak i u apsolutnim brojevima. I to smo uspjeli iskoristiti posljednjih deset godina da vam se približimo", rekao je Vučić te dodao da je ponosan na to što se razlika u standardu smanjuje. 

Pročitajte i ovo Provjereno: Srbija prosvjeduje nakon masovnih ubojstava - 2 ISTRAŽUJE PROVJERENO Što stoji iza stravičnih ubojstava u Srbiji? "Društvo je puklo po šavovima"

Predsjedniku Srbije novinari su triput zaredom postavili pitanje zbog čega nije otišao zapaliti svijeću ispred OŠ Vladislava Ribnikara, na što je on isprva rekao da ne razumije pitanje, a onda je odgovorio. 

"Išao sam u crkvu zapaliti svijeću, nisam vodio kamere, nisam smatrao da je potrebno u crkvi. Čini mi se da je to mjesto gdje se pale svijeće. I na svako drugo sam mogao otići, ali nisam smatrao da od toga trebam raditi predstavu i stavljati na Instagram. Četiri ili pet dana nisam ništa objavio na Instagramu, na društvenim mrežama ili bilo što drugo. Osim što sam morao reagirati konkretnim mjerama. Svakome sam uputio sućut. Nisam razumio suštinu i smisao pitanja. Valjda svaki put moramo postupiti onako kako vama padne na pamet i mislim da sam bar deset puta izjavio sućut. Jeste li htjeli reći da mi nije žao djece? Ne razumijem smisao pitanja. Jednako glupo kao i zašto dani žalosti počinju od petka, ne od četvrtka, pa je to valjda zbog utakmice. Nikad nisam razumio što je smisao nečega iza čega ne vidim ništa smisleno ni pametno", rekao je Vučić. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene