Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok od tjedan dana

Ovo je sedam zahtjeva roditelja djece iz škole gdje se dogodio masakr

Cvijeće pred beogradskom školom
Cvijeće pred beogradskom školom Foto: Vlado Kos/Cropix
Učenici u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara danas se vraćaju u školske klupe, ali neće biti nastave. Roditelji te škole imaju sedam zahtjeva, koje su poslali državi.

Roditelji razreda VII/2, čija su djeca stradala u tragediji u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara, iznijeli su pred nadležne sedam zahtjeva, a rok za odgovor države i nadležnih organa je tjedan dana. Iza njihovih zahtjeva stao je cijeli Savjet roditelja te škole.

 Prije svega traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo, kako teče istraga i u kojoj je fazi.

Pod dva, traži se da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dječakom i u kojem statusu su njegovi roditelji, jer kod djece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

Treće traže da tim eksternih psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa učenicima razreda VII/2 bez sudjelovanja školskog pedagoga i psihologa, radi osiguranja nepristranosti. Roditelji moraju biti upoznati pisanim putem sa programom kako će se raditi sa djecom i da im se dostave biografije svih stručnih lica koja su uključena u program.

Pročitajte i ovo Veliki prosvjed u Beogradu potreseni i roditelji Ministar predložio da se sruši škola u kojoj je ugašeno devet života

Pročitajte i ovo Građani se okupljaju ispred škole i pale svijeće za učenike i zaštitara Mala heroina "Pričajte o njoj, a ne o ubojici!": Snažne riječi profesorice koje bi svaki roditelj trebao pročitati

Pod četiri, ako se odluči da se školska godina nastavi za razred VII/2 traže da se pronađe način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz i da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom izlazu.

Pod pet, traže kompletno renoviranje škole od 1. rujna, piše Nova.rs.

Pod šest, pružaju punu podršku kompletnom nastavnom kadru.

Pod sedam, traže da se utvrdi puna odgovornost ljudi koji su iznijeli u javnost popis sa imenima iz VII/2 razreda, koji je obišao svijet, kao i slike djece i roditelja i da isti za to budu sankcionirani.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "Suha politika" Vučić o prosvjedu u Beogradu: "Igraju se s osjećajima ljudi, ali broj prosvjednika sve govori"

Pročitajte i ovo Škole - 1 Razgovor kao lijek Tragedija prestravila djecu u hrvatskim školama, ravnatelji vape za psiholozima: ''Svi idu ondje gdje dobiju bolje mogućnosti''

Škola je već ispunila zahtjeve da djeca budu u drugoj učionici i da idu na drugi ulaz. Rok za odgovor na ostale zahtjeve je sedam dana.

"Ovaj dopis je poslat MUP, tužiteljstvu i svim ostalim nadležnim organima. Samo tražimo da se ne šuti i da budemo informirani što se događa po ovim pitanjima“, rekao je predsjednik Savjeta roditelja OŠ Vladislava Ribnikara Igor Đorđević.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene