Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima nakon jučerašnjih nasilnih prosvjeda u Beogradu te se pritom osvrnuo i na reakcije iz Hrvatske.


Vučić tvrdi kako su policije u svim zemljama Europe u sličnim situacijama reagirale oštrije dok je policija u Beogradu šutjela i čekala.  

Vezani članci Beograd, prosvjedi Još jedan prosvjed završio nasiljem: Bacali kamenje i boce na policiju, u neredima razbijena glava fotoreporteru, jedan muškarac uboden je nožem Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić: „Beograd neće pristati na ultimatume Kosova, neće biti lako onima koji su mislili da će Srbiji uzeti sve“

Komentirao je i tvit Jadranke Kosor koja je napisala da bi trebalo tražiti izbacivanje Vučićeve Srpske napredne stranke iz Europske pučke stranke te kazao kako ga fascinira spremnost da se podrže oni najgori u Srbiji.

Osvrnuvši se na reakcije iz Hrvatske, Vučić je, kao i jučer podsjetio na tekst Davora Ive Stiera.

"On je napisao da je Srbija s Vučićem "problem za nas" (Hrvatsku). Takva Srbija je za nas problem Samo je važno da rade nešto protiv nas. Mene zanima što mi možemo napraviti za našu zemlju, a gadosti koje sam pročitao u hrvatskim medijima samo govore o koordinaciji u napadima prema našoj zemlji.

Nije važno tko, mogu da dođu najgori, samo je važno da se uradi nešto preko nas, mene zanima što mi možemo učiniti. Zadovoljan sam što u Srbiji nema takvog odgovora", rekao je Vučić.