Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Novo pronalazište zlata otkriveno je na još jednoj lokaciji u Srbiji, pohvalio se srpski predsjednik Aleksandar Vučić, ali točno mjesto pronalaska nije želio objaviti.


Plan za Kosovo koji su Washington i Bruxelles stavili pred Beograd postao je de facto pregovarački okvir za ulazak Srbije u Europsku uniju, izjavio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić u ponedjeljak u obraćanju javnosti poslije sastanka s ministrima u vladi Srbije.

Nakon što je upozorio na niz političkih i ekonomskih posljedica ako plan za Kosovo ne bude prihvaćen, Vučić je na kraju konferencije za medije objavio da je u Srbiji pronađeno novo nalazište zlata, piše Nova.rs.

''Objavili ste da je pronađeno zlato u Žagubici. Imam jednu dobru vijest. Našli smo još jedno mjesto u Srbiji s puno više zlata, ali da ne govorim točno još, sjatit će se svi'', kazao je i dodao: ''Zna nas dvoje gdje je to mjesto. Ne pokušavajte to saznati dok ne dođemo raditi svoj posao. Inače, kako se sazna, skoči cijena svega puta 10, puta 50."

Aleksandar Vučić Vučić poručio da Srbiji prijete teške posljedice ako ne prihvati plan za Kosovo

Imotski, Vrljika 2 (Foto: Pixsell, Ivo Čagalj) U ovom hrvatskom gradu vlada prava pomama za nekretninama, kuće se prodaju kao da su od zlata: "Ne pitaju za cijenu"

"Prema prvim preliminarnim izvještajima, radi se o jednome od prvih sto nalazišta u cijelom svijetu. Da smo imali pameti iskoristiti litij, bili bismo kao Bolivija. Samo je Srbija donijela genijalnu odluku da sebi puca u nogu. Mi ćemo svoj posao raditi, naše je da budemo zabrinuti. Narod Srbije zna da će ovo biti teška godina za nas, ali što da radimo. Iz ove kože ne možete, a preživjela je Srbija i pobijedila u mnogo težim prilikama, pobijedit će i danas", poručio je Vučić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju