Tijekom toplinskog vala koji će zahvatiti cijelu Europu ovog tjedna u pojedinim će mjestima temperature biti oko 30 stupnjeva.

Galerija


Val visokih temperatura zahvatit će Europu. ''Drugom polovicom tjedna veliki dio Europe bit će za sedam do deset stupnjeva topliji u odnosu na prosječne temperature za ovo jesensko doba. Očekuje se da će se temperature penjati iznad 20 stupnjeva u središnjoj Europi do sredine tjedna te doseći 30 stupnjeva u dijelovima Francuske. Čak će se penjati iznad 30 stupnjeva u dijelovima Španjolske'', piše Severe Weather.

Vezani članci Kiša u Zagrebu - 4 Prije sparine i vrućine - neki bi dijelovi Hrvatske ipak mogli pokisnuti: Pogledajte tko će morati imati kišobran pri ruci Toplinski val u Hrvatskoj Ljeto nam se vratilo: Meteorolog najavio nekoliko ugodnih dana, ali i novi toplinski val - doznajte kad će temperature opet porasti

"Što se tiče Hrvatske, idućih će dana vrijeme biti sunčano i toplo. Temperature će se penjati iznad 20 stupnjeva. Temperatura mora još je uvijek 20 do 22 stupnja, pa ćemo u idućem tjednu još uvijek moći uživati i u moru i u suncu", kaže meteorologinja Ana Bago.

"Općenito, što se Hrvatske tiče, bit će neubičajeno toplo za ovo doba godine i val visokih temperatura koji će zahvatiti Europu neće zaobići niti našu zemlju. Ta će se prognoza odnositi za idućih mjesec dana, a nižim temperaturama može doprinijeti magla, koja se može zadržavati veći dio jutra. Uglavnom, u idućim danima bit će stabilno, suho, vedro i sunčano. U Slavoniji će danas, primjerice, biti i do 25 stupnjeva, što je izrazito toplo za ovo doba godine i svakako iznad prosjeka", zaključuje Bago.