Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog rasta cijena goriva

Vozači kamiona blokiraju prometnice u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamioni su blokirali prometnice širom Italije, a vozači taksija su nastavili štrajkati u znak prosvjeda zbog rasta cijena goriva i gospodarskih reformi u svrhu otvaranja konkurentnosti u zaštićenim sektorima, među kojima su promet i farmacija.

Ceste i autoputevi od Gioie Taura u južnoj Kalabriji do Torina na sjeveru pogođeni su prosvjedom vozača kamiona koji su na Siciliji prošlog tjedna prouzročili prekide prometa. Ministrica unutarnjih poslova Annamaria Ceancellieri izjavila je za državni radio RAI da vlasti prate te prosvjede s velikom pozornošću.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

>> Talijanska mafija u krizi postala najveća 'banka' u zemlji

'Ne možemo isključiti mogućnost da će to nezadovoljstvo dovesti do prosvjeda različite vrste', kazala je ona. Ovi prosvjedi pokazuju rastuće protivljenje planovima premijera Marija Montija da liberalizira zaštićene sektore talijanskog gospodarstva kako bi povećao konkurentnost i omogućio stvaranje novih radnih mjesta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene