Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gledao smrti u lice

Ispovijest čovjeka ispred čijih očiju se urušio most u Genovi: Vozač kamiona otkrio što mu je spasilo život

Kamion tvrtke Basko ispred srušenog vijadukta (Foto: AFP)
Kamion tvrtke Basko ispred srušenog vijadukta (Foto: AFP) Foto: Afp
Luigi Fiorillo (37) je vozio zeleni kamion dostave koji se zaustavio nekoliko centimetara od mjesta na kojem se srušio vijadukt u Italiji. Otac četvoro djece je rekao da je „gledao smrti u lice“, a činjenicu da je izbjegao tragediju nazvao je čudom.

Luigi Fiorillo je nagazio na kočnice svog kamiona i pred njegovim se očima srušio most Morandi. Kako prenosi britanski portal Daily mail, Fiorillo je rekao da je pravo čudo što je preživio jer je svako vozilo ispred njega povučeno s mostom u smrt.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi" Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro"

Fiorillo, kojeg kolege opisuju kao prijateljski nastrojenog i marljivog, još uvijek je u šoku od svega što je proživio.
Bijeg od sigurne smrti jedva je opisao.

„Gledao sam smrti u oči na tom mostu. Nekim sam se čudom spasio“, započeo je. „Auto koji je vozio s moje lijeve strane samo je sletio dolje, a još je jedan auto bio ispred mene. Vidio sam da su i drugi auti ispred pali s mosta“, ispričao je Fiorillo.

„Ja sam stisnuo kočnice i zasutavio se. Pokušavao sam kamion prebaciti u rikverc, ali nisam mogao. Onda sam iskočio iz kamiona i napravio korak unatrag kada sam vidio koliko sam blizu ruba. Tada sam samo pobjegao“, opisao je stravično iskustvo vozač.

Fiorillo se vraćao iz jedne od prodavaonica u koju je dostavio namirnice i uputio se u gradić Bolzaneto.

Njegova priča o preživljavanju jedna je od mnogobrojnih sretnih vozača koji su za samo nekoliko sekunda izbjegli tragediju u kojoj je poginulo više desetaka osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene