Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Ukrajinu

Zelenski zatražio pomoć američkih Židova: ''Ovo je čisto nacističko ponašanje. Svi ti milijuni bit će istrijebljeni"

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: DNEVNIK.hr
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u ponedjeljak je zatražio podršku američkih Židova, usporedivši ruski napad na njegovu domovinu s nacizmom.

''Ovo je čisto nacističko ponašanje. Ne mogu to prikazati nikako drugačije'', rekao je Zelenski krovnoj organizaciji Konferenciji predsjednika američkih židovskih organizacija, u vrijeme dok traži borbene zrakoplove od Zapada, a od NATO-a zabranu letova iznad svog teritorija, što je zasad odbačeno.

Ukrajinski predsjednik nabrojao je gradove i mjesta koje su uništile ruske snage, kazavši da se brojčano nadjačani Ukrajinci bore svime što posjeduju, iako nemaju dovoljno oružja.

''Bacaju se pod tenkove - čisto da shvatite što se ondje događa'', rekao je ukrajinski čelnik, koji je i sam Židov, u razgovoru putem Zooma.

Rusi ne puštaju stanovnike da napuste mjesta koja su napali, ne dopuštaju dostavu hrane i vode te su prekinuli pristup internetu, medijima i struji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U svjetlu napada Iz jedne europske zemlje najavili da će biti neutralni oko rata u Ukrajini: ''Takvi ćemo i ostati. Pitanje je zatvoreno''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Prijateljstvo s Rusijom čvrsto kao stijena'' I dok cijeli svijet iščekuje njihovu pomoć, Kina ima druge planove: Odbija osuditi invaziju i šalje poruke o ''novoj eri''

''Sve se to događalo tijekom nacizma'', rekao je Zelenski. ''Opstanak ukrajinske nacije - to će biti pitanje jednako kao antisemitizam. Svi ti milijuni bit će istrijebljeni.

Zelenski je rekao da je u ponedjeljak i u nedjelju u bombardiranju pekarnice u Kijevu poginulo 13 ljudi, a da se 50 djece s rakom moralo iseliti iz bolnice nakon što je pogođena raketom.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene