Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pilot i kopilot iz nesreće su se izvukli bez ogrebotine.


Dvojica pripadnika grčke vojske koji su u utorak u jurišnom helikopteru Apache AH-64D pali u Egejsko more nedaleko od Soluna tijekom vojne vježbe SARISA-2016, izvukli su se iz nesreće bez ogrebotine, potvrdili su tamošnji mediji.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Dino Stanin) Teška nesreća u Lekeniku: Auto završio na krovu, jedna osoba poginula, jedna ozlijeđena Helikopterska nesreća na Manhattanu (Foto: AFP) Srušio se 11 minuta nakon polijetanja: U padu helikoptera na Manhattanu najvjerojatnije poginuo pilot

U ovom trenutku još uvijek nije jasno što je bio uzrok nesreći, jesu li se pilot i kopilot upustili u sulud manevar ili je došlo do tehničkog kvara na letjelici, ali zato snimka jasno otkriva koliko su imali sreće što su tako dobro prošli.

Iz helikoptera su ih odmah izvukle kolege koje su se nalazile u blizini premda je letjelica završila u vodama dubokim otprilike šest metara.

Snimku incidenta zabilježio je jedan grčki novinar koji je uz brojne radoznale ljude promatrao vojnu vježbu, a do nesreće je došlo u jutarnjim satima, nešto iza devet.

Grčka je vojska do utorka posjedovala 28 takvih helikoptera, te je zanimljivo reći da je 1995. godine postala prva europska zemlja koja je od Amerikanaca naručila Apache.