Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Dnevniku Nove TV

Je li povlačenje ruske vojske iz Hersona nova ruska zamka? Vojni analitičar Mandić: "Doći će do velikih operacija obiju strana"

Aktualno Galerija Ivica Mandić, vojni analitičar - 2 Ivica Mandić, vojni analitičar - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Mandić, vojni analitičar - 3 Ivica Mandić, vojni analitičar - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Mandić, vojni analitičar - 1 Ivica Mandić, vojni analitičar - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Mandić, vojni analitičar - 4 Galerija 1/4 >>
Ukrajinska vojska oslobodila je više naselja na zapadnoj obali rijeke Dnjepar. Ruska vojska najavila je povlačenje, ali ukrajinsko napredovnje teče oprezno. Strahuje se od moguće ruske zamke. Situaciju je u studiju Dnevnika Nove TV komentirao vojno-sigurnosni analitičar Ivica Mandić.

Je li povlačenje ruske vojske iz Hersona nova ruska zamka? Vojno-sigurnosni analitičar Ivica Mandić kaže da "nema govora o zamci". Naime, gubici ruske vojske u ljudstvu i oružju su toliki da se Mandić čudi kako još nema pobune u ruskom društvu u obliku prosvjeda ili pada vlade što bi se sigurno dogodilo u zapadnim zemljama nakon takvih gubitaka. Mandić je naveo kako Rusija ima 100.000 mrtvih i ranjenih vojnika, a još nema informacija što je s dezerterima.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima'' Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer"

Stiže zima, a voditelji Dnevnika Nove TV vojno-sigurnosnog analitičara pitali su štp se može dalje očekivati.

"Nato savez razmišlja da pomogne Ukrajincima. Temperature mogu biti izuzetno niske i teško je ratovati", kaže Mandić i dodaje kako će Ukrajinci imati priliku za napade.

"Uporaba, posebno topničkih sustava zimi je opasna, jer je vidljiva i brzo se može locirati. Doći će do velikih operacija obiju strana, i maskiranje vlastitih snaga da ne budu vidljive", smatra Madić.

Za kraj je komentirao vijest da je Bijela kuća potvrdila da je Bidenov savjetnik za nacionalnu sigurnost imao tajne kontakte s visokim ruskim dužnosnicima oko sprječavanja eventualnog nuklearnog sukoba.

"Održavaju se privatni razgovori na najvišoj razini da se ne bi desilo ispaljivanje. Ti kontakti su sasvim dobrodošli i ne treba izvlačiti drugu vrstu zaključka", zaključio je Mandić.

Situaciju u Ukrajini pratite >>OVDJE, a cijeli razgovor pogledajte u videu koji je u prilogu

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene