Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australija i Sjedinjene Države pokrenule su dosad najveću zajedničku vojnu vježbu u kojoj sudjeluje 27.500 vojnika potpomognutih nosačem zrakoplova.


Cilj joj je učvrstiti vojnu nadmoć saveznika u azijskopacifičkoj regiji.

Vezani članci Američka geografija (Foto: Screenshot/YouTube) KVIZ koji je zbunio mnoge: Znate li na kojim se kontinentima nalazi ovih 10 država? Slika nije dostupna Računalna greška razočarala čak 22.000 ljudi

U vježbi Talisman Sabre, koja se održava svake dvije godine, 20.000 američkih i 7.5000 australskih vojnika bore se protiv izmišljenih neprijatelja, Kamarianaca i Musorianaca u kombiniranim kopnenim i pomorskim bitkama, u kojima se iskušavaju njihove borbene vještine, te sposobnosti mirovnih operacija i dostave humanitarne pomoći.

Vježba, koja će trajati do 2. srpnja, uključuje i deset američkih te 20 australskih ratnih brodova kao i 125 zrakoplova uz obale
Rockhamptona u državi Queensland na sjeveroistoku Australije.

'SAD i Australija njeguju dugoročne odnose i dijele zajedničke interese i vrijednosti. Među najvažnijima su stabilnost i sigurnost azijskopacifičke regije', rekao je američki viceadmiral Doug Crowder.