Radhakant Bajpai, Indijac iz Kanpura, 2003. godine u Guinnessovoj se knjizi rekorda našao zbog najdužih dlaka u ušima - čak 13,2 cm koje su do danas narasle do gotovo 25 cm. Dlake u ušima indijskog trgovca bile su duže od B.D. Tyagijevih koji je do 2003. držao taj rekord sa 10,2 cm.


Radhakan je ponosan na svoje postignuće, ali žali se da mu vlasti i indijsko društvo u tome ni malo ne pomažu niti imaju razumijevanja za njegovu strast – uzgajanje dlaka u ušima.

Vezani članci Ošišane alpake (Foto: sadanduseless.com) - 9 Ošišane alpake pokazale svoje nove frizure i šepurile se kao na modnoj pisti Ilustracija (Foto: Getty Images) Zbog pogrešno deklariranog lijeka djeci izrasle guste dlake: "Sinu su čelo, obrazi, ruke, noge i šake bili su prekriveni. Bilo je strašno"

'Vlada ne pruža pomoć i društvo je apatično. Ljudi smatraju da je uzgajanje dlaka u ušima znak gluposti', rekao je Bajpai.

Njegov sin Satyam Bajpai kaže kako nikada nije smatrao da je hobi njegova oca čudan.

'Njegove mi dlake nikada nisu bile čudne jer sam navikao viđati ih. Kada sam se jednom na fakultetu našao u njegovom društvu svi su buljili u nas i tek sam tada shvatio da je to nešto neobično', rekao je Satyam Bajpai.

Radhakant za njegu svojih dlaka koje su mu priskrbile mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda koristi poseban šampon, a da ne bi oštetio predmet svoje opsesije ne nosi naušnice ni ogrlice.