Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 12 dana stanke

VIDEO Uzbuna u Kijevu: Rusija tijekom noći napala dronovima i raketama

Rusija je sinoć izvela napad bespilotnim letjelicama na Kijev.

Rusija je tijekom noći pokrenula napad bespilotnim letjelicama na Kijev, nakon 12-dnevne stanke tijekom koje nije bilo napada, rekao je ukrajinski vojni dužnosnik u nedjelju. Međutim, sustavi protuzračne obrane preliminarno su ih uništili dok su se približavali.

Ukrajinske zračne snage priopćile su da je napad uključivao osam dronova Šahid iranske proizvodnje i tri krstareće rakete koji su oboreni.

"Još jedan neprijateljski napad na Kijev", rekao je Serhij Popko, čelnik kijevske vojne uprave, u objavi na kanalu Telegram.

Na snimkama iz glavnom grada Ukrajne mogu se čuti sirene kojima se upozoravalo na opasnost od napada. 

  Pročitajte i ovo Voda stigla u Dankovec, ilustracija - 3 borba za vodu Žive desetak kilometara od centra Zagreba: Dio naselja nakon 70 godina dobio vodu, no sada pucaju cijevi

  Pročitajte i ovo Borba protiv sarkoma, ilustracija - 1 Tumori koštanog tkiva Agresivan tumor koji napada i starije i mlade: Srpanj je mjesec posvećen oboljelima od sarkoma

Tri privatne kuće su oštećene kad su na njih pale krhotine bespilotnih letjelica u regiji Kijeva, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena, objavio je vojni čelnik regije Ruslan Kravčenko na svojoj Facebook stranici.

Reutersovi svjedoci čuli su eksplozije koje podsjećaju na zvuk sustava protuzračne obrane koji pogađaju mete. Zasad nije bilo informacija o razmjerima napada.

Kijev, njegova regija i mnoge regije središnje i istočne Ukrajine bile su pod upozorenjem o zračnoj opasnosti oko sat vremena nakon dva sata ujutro po lokalnom vremenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene