Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nemirno tlo

VIDEO Potres jačine 4,9 prema Richteru zatresao Rusiju, epicentar u Bajkalskom jezeru: "Kao da je val prošao kroz zidove"

Potres u Rusiji
Potres u Rusiji Foto: EMSC
Snažan potres dogodio se u ruskoj regiji Irkutsk. Epicentar je bio u vodama Bajkalskog jezera, a jačina je bila 4,9 prema Richteru.

Potres je zatresao Irkutsku regiju u Rusiji u petak.

Potres u Rusiji Potres u Rusiji (Foto: EMSC)

Pročitajte i ovo Ilustracija srećom nema mrtvih Ozlijeđeno gotovo 600 osoba: Sjeverozapad Irana zatresao snažan potres od 5,4 po Richteru

Bio je jačine 4,9 prema Richteru, s epicentrom u Bajkalskom jezeru, prema podacima EMSC-a. Prema lokalnim seizmolozima, bio je  magnitude 7,9, ali se osjetio kao potres magnitude 5, objavili su iz regionalnog administrativnog središta Irkutsku, piše TASS.

"Jak udarac, kao da je val prošao kroz zidove", jedno je od svjedočanstava na EMSC-u. "Jako je treslo", napisao je drugi korisnik.

Potres u Rusiji Potres u Rusiji (Foto: EMSC)

Odjel Irkutske regije ruskog ministarstva za hitne slučajeve okupio je krizni centar. Guverner regije Irkutsk Igor Kobzev rekao je da bi vlasti trebale poslati skupine stručnjaka da ispitaju zgrade zbog mogućih oštećenja, prenosi TASS.

Potres se osjetio i u obližnjoj regiji Burjatiji i njenom glavnom gradu Ulan-Udeu. Nema izvješća o šteti ili žrtvama u Irkutsku ni Burjatiji, priopćila je gradska uprava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene