Obavijesti Video Pretražite Navigacija
srećom nema mrtvih

Ozlijeđeno gotovo 600 osoba: Sjeverozapad Irana zatresao snažan potres od 5,4 po Richteru

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Potres magnitude najmanje 5.4 pogodio je sjeverozapad Irana u srijedu, a iranski državni mediji su izvijestili da je ozlijeđeno oko 580 osoba.

"U ovom potresu dosad je oko 580 ozlijeđenih i srećom nitko nije izgubio život", rekao je Mohammad Hassan Nami, šef državne agencije za krizno upravljanje, a prenosi službena novinska agencija IRNA.

Epicentar potresa bio je blizu grada Khoya u pokrajini Zapadni Azerbajdžan.

 

 

Potres je udario oko 11.6 kilometara od Khoya, na dubini od 10 kilometara, rekao je Američki geološki institut, izvijestivši o magnitudi od 5.7.

Pročitajte i ovo Otapanje ledenjaka - 3 "Ovo je enormno" Najšokantnije iskustvo ovog ljeta: Švicarski ledenjaci tope se rekordnom brzinom, povratka više nema

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna opasnost ili prirodni fenomen Je li Putin aktivirao novo moćno oružje koje ruši satelite? Neobična svjetlost na nebu diljem Rusije uznemirila građane

Njemački istraživački centar za geoznanosti (GFZ) ranije je rekao da je potres bio magnitude 5.5 i u blizini graničnog područja Armenije, Azerbajdžana i Irana. Iranski mediji izvijestili su o magnitudi od 5.4.

Veliki geološki rasjedi presijecaju Iran, koji je u proteklih nekoliko godina bio pogođen razarajućim potresima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene