Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u Dublinu

VIDEO: Poslali Slovaka s eksplozivom u Irsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irske vlasti uhitile su u Dublinu Slovaka, kojem je u prtljagi pronađen eksploziv, no on je odmah nakon privođenja i pušten.

Slovački državljanin uhićen je jučer, a eksploziv su mu u prtljagu stavile slovačke vlasti, kao dio sigurnosne vježbe u zračnim lukama. 'U priopćenju irske vlade, koje prenosi Reuters, stoji kako se slovački ministar unutarnjih poslova duboko ispričao irskim vlastima zbog incidenta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv Dan nakon nereda u Dublinu - 2 Napad pokrenuo lavinu Hrvat iz Dublina za DNEVNIK.hr o atmosferi nakon nereda: "Imam troje djece, nije mi svejedno"

>> U SAD-u opet vlada paranoja od terorizma

Slovak je u Irsku zrakoplovom doletio još 2. siječnja, došavši s odmora u Češkoj, a irske su vlasti za eksploziv u njegovoj torbi saznale na dojavu iz Slovačke te jučer preturile njegov stan i izuzele manju dozu eksploziva, no uhićeni Slovak nije niti znao što mu se našlo u torbi. Njegovo ime nije pušteno u javnost, a poznato je samo da se radilo o muškarcu u njegovim četrdesetim godinama života.

Namjera slovačkih vlasti zapravo je bila testiranje sigurnosti na vlastitim aerodromima, no očito je nešto jako pošlo po zlu pa je zamalo izbjegnut veći međunarodni incident. Pronađeni eksploziv, tvrde irske vlasti, bilo je potrebno pomiješati s još nekim elementima, kako bi postao aktivan i opasan. Podsjetimo, nakon što je u Detroitu uhićen Nigerijac, koji je bezuspješno aktivirao eksploziv u zrakoplovu, sve svjetske zračne luke počele su primjenjivati rigorozne sigurnosne provjere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene