Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovačka na nogama

VIDEO Pojavila se snimka koja baca novo svjetlo na atentat na premijera: Jesu li i oni uključeni?

Slovački ministar rekao je da napadač na premijera možda nije djelovao sam. I dok se čekaju detaljne službene informacije, na društvenim mrežama uvelike se špekulira da je još barem dvoje ljudi, koji su tog dana bili na mjestu događaja, uključeno u zavjeru protiv Roberta Fica.

Život slovačkog premijera Roberta Fica (59), na kojeg je u srijedu izvršen atentat, više nije u opasnosti, ali mu je i dalje potrebna intenzivna njega. 

Optuženi za pokušaj ubojstva u subotu je zadržan u pritvoru do suđenja. Napadač nije službeno imenovan, ali ga slovački mediji identificiraju kao 71-godišnjeg Jurja Cintulu iz grada Levice. Lokalni mediji opisali su ga kao pjesnika koji je bio uključen u političke organizacije.

I dok je slovački ministar unutarnjih poslova Matúš Šutaj Eštok izjavio da atentator možda nije djelovao sam, kako se ranije vjerovalo, na društvenim mrežama pojavila se i snimka koja baca novo svjetlo na pokušaj ubojstva slovačkog premijera. 

Pročitajte i ovo Izvlačenje tijela poginulih u Iranu - 1 srušio se u planinama FOTO Nove fotografije s mjesta nesreće helikoptera: Imam je preživio pad, dozivao je pomoć, no onda je i on umro

Na snimci su muškarac i žena koji su prišli ogradi kako bi izbliza vidjeli premijera. Barem se tako činilo prije nego što su se začuli pucnjevi. No žena djeluje neobično nervozno i prestrašeno za nekoga tko je samo došao vidjeti premijera. I ponašanje muškarca iz videa pobudilo je sumnju. Naime, kada je atentator zapucao na Fica, očekivano je nastao metež, no taj se čovjek nije ni pomaknuo. Oni koji su pomno pogledali snimku vjeruju da su muškarac i žena znali što će se dogoditi, a jesu li u pravu i potvrđuje li snimka da Cintula nije bio "usamljeni vuk", pogledajte u videu.

@razos.hu #Fico #video #elemzés ♬ eredeti hang – razos.hu - razos.hu

Aktualno Tko je Ebrahim Raisi, iranski predsjednik koji je poginuo u padu helikoptera? Predsjednik Irana na otvorenju brane netom prije nesreće Predsjednik Irana na otvorenju brane netom prije nesreće Foto: AFP PHOTO / HO / IRANIAN PRESIDENCY Ibrahim Raisi u helikopteru Ibrahim Raisi u helikopteru Foto: AFP PHOTO/HO/IRINN Ebrahim Raisi Ebrahim Raisi Foto: AFP PHOTO/HO/IRANIAN PRESIDENCY +0 Ebrahim Raisi Svijet Tko je Ebrahim Raisi, iranski predsjednik koji je poginuo u padu helikoptera? 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene