Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordna količina oborina

VIDEO Oluja koja se ne pamti godinama: Zbog tajfuna evakuirano više stotina tisuća ljudi

Tajfun Doskuri koji je pogodio Kinu natjerao je više stotina tisuća ljudi na evakuaciju.

Peking je zabilježio najveće padaline ove godine nakon što su ostaci tajfuna Doksuru u ponedjeljak protutnjali kineskom prijestolnicom, primoravši na evakuaciju 31.000 ljudi, izvijestila je državna televizija CCTV.

Obilna kiša i dalje pada u Pekingu, ali i Hebeiu, Tianjinu i Shanxiju, nakon što se Doksuri raspršio iznad sjeverne Kine, objavio je kineski Državni meteorološki zavod (CMA).

Doksuri je jedna od najsnažnijih oluja koja je pogodila Kinu unazad nekoliko godina, prouzročivši poplave tijekom vikenda u južnoj pokrajini Fujian, iz koje je evakurano više stotina tisuća ljudi.

Vjetrovi oko središta oluje dosezali su do 187 km na sat čime je Doksuri ponovno došao na najvišu razinu kineske kategorizacije tropskih oluja.

Peking je tijekom noći izmjerio prosječnu kolilčinu oborina od 140,7 mm, s maksimalnom rekordnom količinom oborina u Fangshanu od 500,5 mm. Za sada nema dojava o ozbiljnijoj materijalnoj šteti ili žrtvama.

Zbog olujne kiše u Pekingu je zatvoreno više od 40.000 gradilišta, 20.000 zgrada mora proći inspekciju zbog mogućih oštećenja, a gradske znamenitosti su zatvorene za posjetitelje.

Pročitajte i ovo Dražan Butorac nakon akcije HGSS-a Žena koja je rodila na Paklenici nije bila svjesna trudnoće, ginekolog objašnjava kako je to moguće

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena u Tirolu Kratka i moćna oluja VIDEO Nevrijeme izazvalo kaos: Nabujala rijeka nosila mostove, lavina kamenja uništila parkiralište

I dok prognoze govore o slabljenju Doksurija, približava se drugi tajfun Khanun koji bi gusto naseljeno obalno područje Kine mogao pogoditi ovaj tjedan.

Vlasti strahuju da bi Khanun mogao dodatno nanijeti štetu usjevima, posebice kukuruzu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene