Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogroman propust socijalnih službi

Posvojili tinejdžera pa im silovao dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžer kojeg su socijalne službe smjestile kod jedne obitelji, silovao je njihovog 2-godišnjeg sina te seksualno zlostavljao 9-godišnju kćer.

18-godišnjak koji se trenutno nalazi u pritvoru zbog sigurnosnih razloga, na sudu je sve priznao. Roditelji seksualno zlostavljane djece, posvojili su dječaka u nadi kako će biti uzor i 'stariji brat', njihovo dvoje mlađe djece. No nisu bili upoznati s njegovom poviješću seksualnog zlostavljanja maloljetnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

Socijalne službe priznale su da je udomljavanje takve osobe zapravo bila 'ozbiljna pogreška u prosudbi'. Njegovo ponašanje zaustavljeno je kada je užasnuta djevojčica sve ispričala roditeljima. Vlasti su upozorile kako su i socijalne službe djelomično odgovorne što su propustile roditelje upozoriti na tinejdžerovo devijantno ponašanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene