Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kraj potjere

Pronađen u skladištu: Policija likvidirala Cherifa Chekatta, ubojicu iz Strasbourga

Policija u Strasbourgu (Foto: AFP)
Policija u Strasbourgu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Policija u Strasbourgu (Foto: AFP) Policija u Strasbourgu (Foto: AFP) Foto: Afp Neudorf (Foto: AFP) Neudorf (Foto: AFP) Foto: Afp Strasbourg (Foto: AFP) Strasbourg (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Policija u Strasbourgu (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
Strasbourgom su navečer opet odjekivali pucnjevi. Vlasti su potvrdile da je ubijen napadač na božićni sajam Cherif Chekatt.

Policija je ubila Cherifa Chekatta, čovjeka koji je izveo krvavi napad u središtu Strasbourga, javljaju francuski mediji. 

Vijest je objavio Le Figaro, pozivajući se na policijske izvore. Ubila ga je policijska patrola oko 21 sat koja ga je pronašla kod jednog skladišta u Rue du Lazaret na broju 74.

''Oko 21 sat skupina specijalne terenske brigade sastavljena od tri službenika nacionalne policije, primijetili su kako pojedinac hoda cestom. Pristupili su mu, a on se okrenuo prema njima pucajući. Policajci su ga neutralizirali'', rekao je ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner te dodao: ''Ponosan sam'', prenosi Le Figaro.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Strasbourgu, ali nius ponudili dokaz za svoju odgovornost.

Stezanje obruča

U četvrtak su elitne policijske snage tragale za Cherifom Chekattijem, ulazeći u svaku kuću u četvrti Neudorf. Teško naoružani policajci sa štitovima i automatskim oružjem napredovali su u skupinama u ulici Epinal, ulazeći u kuće.

"Riječ je o provjeri kakvih je bilo nekoliko u zadnjih 36 sati. Ovo nije potjera i ne želi ništa predviđati, pustimo da se istraga nastavi", rekao je za vrijeme trajanja akcije, ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner u Senatu.

"Provjere se obavljaju na više mjesta. Zasad ništa ne upućuje da je osoba za kojom tragamo na tom mjestu", potvrdio je ranije danas policijski izvor odgovarajući na upit AFP-a.

Drugi policijski izvor je rekao da se operacija vodila u okviru istrage, ali njezina neposredna zadaća nije uhićenje osumnjičenika. Oko 17 sati je bila pred završetkom.

Velik broj policijskih vozila bio je na ulicama četvrti kako bi zaustavila promet. Prolaznicima i novinarima koji su bili ondje upućen je poziv da napuste mjesto kojemu su redarstvene snage zapriječile pristup.

Pritvoreni muškarac je blizak osumnjičeniku koji je još u bijegu, ali nije član njegove obitelji, dodao je izvor. Smješten je u pritvor u Strasbourgu u četvrtak prijepodne.

Roditelji Cherifa Chekatta i dvojica braće pritvoreni su već u noći na srijedu. U četvrtak poslijepodne su još bili ondje, navodi državno odvjetništvo.

Kako navodi policijski izvor, operacija se vodi u okviru istrage, ali njezina neposredna zadaća nije uhićenje osumnjičenika.

Cherif Chekatt se taksijem dovezao u četvrt Neudorf nakon napada u utorak. Nakon okršaja s policijom gubi mu se trag. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene