Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Naklapanja i dezinformacije'

Vatikan odbacio medijske tvrdnje o 'homoseksualnom lobiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Vatikana reagirao je na novinske članke koji pišu o intrigama u visokim sferama Svete Stolice i postojanju 'homoseksualnog lobija', nazivajući ih 'naklapanjem, dezinformacijom čak i klevetom'.

'Neki nastoje iskoristiti trenutak iznenađenja i dezorijentacije' nakon povijesne ostavke pape Benedikta XVI. 'kako bi posijali konfuziju i diskreditirali Crkvu i njezino vodstvo', iznio je osudu otac Federico Lombardi koji u tome vidi 'neprihvatljiv pritisak' na skorašnje konklave na kojima treba izabrati novog Papu.

'Ne moramo, srećom, oplakivati smrt voljenog Pape ali nismo pošteđeni drugog izazova: povećanja pritiska i razmišljanja stranih duhu u kojem bi Crkva željela proživjeti ovo vrijeme čekanja i priprema', nastavlja Lombardi.

>>
Skandal u Vatikanu: Papa otišao zbog izvještaja o bludu i korupciji?

Talijanski tisak senzacionalistički se ovog tjedna raspisao o 'homoseksualnom lobiju' u Vatikanu, koji je navodno pod prijetnjom ucjena otkrivao tajne dokumente.

"Tko u glavi ima prije svega novac, seks i vlast te je naviknut pod tim kriterijima čitati različite stvarnosti, nije u stanju vidjeti drugo, čak ni u Crkvi, jer njegov pogled ne zna gledati prema gore ili ući u dubinu duhovnih motivacija postojanja", rekao je Lombardi. 'Iz toga proizlazi duboko nepravedan opis Crkve i njezinih pripadnika', zaključuje on sa žaljenjem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Slika nije dostupna Benediktovo odreknuće Nestali strahovi: Prošlo je 5 godina od dana kada je jedan papa šokirao svijet

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene