Tijekom večerašnjeg prosvjeda u središtu Beograda policija je brutalno pretukla jednog prosvjednika.


Na snimci brutalnog premlaćivanja prosvjednika, koji je zabilježio jedan Beograđanin mobitelom, vidi se kako policajci kreću u akciju rastjerivanja prosvjednika. Veći dio njih uspio se razbježati, no te sreće nije bio jedan mladić kojeg su policajci ipak uspjeli uhvatiti na Terazijama. 

Vezani članci Enver Beka i Vili Beroš Beroš primio oca koji već više od 130 dana traži pravdu za svoju kćer: ''Ministar mi je potvrdio da dokumentacija o smrti moga djeteta nije bila kompletna" Slika nije dostupna Prosvjedovali protiv mjera, a zatim se skupili i oni koji su bili protiv prosvjeda. Policija ih tjerala vodenim topom

Mladić se u trenu našao na podu, a potom je uslijedilo brutalno batinanje. Kako su policajci bili usred akcije, nisu se dugo zadržavali nad žrtvom, pa su ga u prolazu mlatili pendrecima i nogama, tko je kako stigao. 

Nakon odlaska policajaca mladić je ostao bespomoćno ležati na podu, a pokupili su ga policajci koji su tada naišli u terenskim vozilima. No, samo nakratko. 

Nisu mu pružili pomoć, nisu ga čak ni priveli, već su ga odnijeli na nogostup i tamo ostavili. Pomoć su mu pružili građani tek nakon odlaska policije. 

Iako su večerašnji prosvjedi započeli mirno, u jednom trenutku je dio prosvjednika krenuo nasilno na policiju. Neki od prosvjednika su tijekom večeri tvrdili da se radi o provokatorima i huliganima kojima je jedini cilj bio izazvati nasilje. 

Među prvim žrtvama pao je glumac Sergej Trifunović kojeg su neki od prosvjednika, za koje on kaže da su pripadnici Levijatana, napali i razbili mu glavu. 

Ozlijeđenih ima i među snagama reda, a jednom od njih slomljene su obje noge, potvrdio je Nebojša Stefanović, ministar unutarnjih poslova.