Prosvjedi u Beogradu - 3
Prosvjedi u Beogradu - 3

Srpski ministar unutarnjih poslova Srbije kazao je kako je u prosvjedima ozlijeđeno 10 policajaca.


Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović obratio se javnosti dok u Beogradu, Nišu i Novom Sadu traju nasilni sukobi prosvjednika i policije.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji U Srbiji peti dan zaredom više od 200 novozaraženih: "U Hrvatskoj vidimo i gledamo ono što i nas očekuje" Koronavirus u Srbiji Srbija donijele nove stroge mjere: Maske obvezne na otvorenom, zabranjena su slavlja...

"Ovo je potpuno ogoljeno nasilje s ciljem svrgavanja vlasti u Srbiji", rekao je.

Kazao je kako je policija bila potpuno mirna i povučena te je trpjela napade.

"Ti ljudi su nečiji očevi, sinovi i braća. Zasuti su bakljama na najgori mogući način i izloženi linču da netko dođe na vlast mimo volje naroda. Unatoč svemu, ostali su suzdržani i krenuli su tek kad im je život bio ugrožen", rekao je Stefanović. 

Kazao je kako je prosvjed nelegalan i neprijavljen, a epidemiološke mjere nisu se pridržavale.

"U prosvjedima je ozlijeđeno najmanje deset policajaca. Prosvjednici su ih gurali po stepenicama. Jedan ima dvije polomljene noge. Unatoč svemu, policija je povratila kontrolu kako bi građani Srbije imali slobodu da ih nijedan nasilnik ne maltretira", rekao je. 

Kazao je kako je ovo vjerojatno najgori dan za njega i njegovu obitelj te da je danas sahranio oca. 

"Svatko tko je pokušavao da ugrozi živote ljudi, odgovarat će pred zakonom", poručio je Stefanović. 

Na ulicama Beograda je opsadno stanje. Prosvjednici su s platoa Filozofskog fakulteta oko 18 sati krenuli u novi prosvjed i ponovno se okupili pred zgradom Skupštine. Mirni prosvjedi ubrzo su se pretvorili u nasilne sukobe s policijom. Na ulicama je opsadno stanje, lete baklje i boce, a policija ispaljuje suzavac. Više pročitajte ovdje