Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Ekvadoru

Uvedeno izvanredno stanje: Osuđeni šef zloglasnog narkokartela pobjegao iz zatvora

Aktualno Galerija Adolfo Macías Adolfo Macías Foto: Vijesti u 17 Vojska u Ekvadoru - 1 Vojska u Ekvadoru - 1 Foto: Vijesti u 17 Vojska u Ekvadoru - 2 Vojska u Ekvadoru - 2 Foto: Vijesti u 17 +0 Vojska u Ekvadoru - 3 Galerija 1/4 >>
U Ekvadoru je uvedeno izvanredno stanje nakon što je osuđeni šef zloglasnog narkokartela pobjegao iz zatvora.

Adolfo Masias poznat je kao Fito. 2011. je osuđen na 34 godine zatvora zbog niza zločina, među kojima su trgovina drogom i ubojstvo.

Kako je pobjegao, zasad se ne zna. Vlasti kažu da su neredi zabilježeni u šest pretrpanih zatvora, koji su poznati po sukobima konkurentskih bandi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužili je organizatori Pula izgubila spor oko zabranjenog koncerta, stigla reakcija gradonačelnika: "Ne odustajemo od svojih argumenata"

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokrenuta istraga Drama na austrijskom skijalištu: Kabina žičare se otkinula i pala usred ničega, otkriven i uzrok

"Dao sam jasne i precizne upute vojnim i policijskim zapovjednicima da interveniraju u kontroli zatvora. Upravo sam potpisao dekret o izvanrednom stanju kako bi oružane snage imale potpunu političku i pravnu podršku u svojim akcijama. Pozivam građane, jer ovo je borba svih, kako bi nas podržali. Proživljavamo znak da se stvari u zemlji moraju promijeniti i da naši zakoni nisu dovoljni da bismo živjeli u miru", rekao je Daniel Noboa, predsjednik Ekvadora.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene