Privatna televizija Radio Caracas, koju je ugasio venezuelski predsjednik Hugo Chavez, pronašla je način na koji će i dalje emitirati svoj program. Tako se od sada njezin 'glas' može čuti preko internet stranice YouTube.


Iako je službeno ukinuta, novinari te televizijske kuće i dalje rade, a trosatni program svaki dan će objavljivati na YouTubeu.U tome će im pomoći Kolumbijska televizijska kuća. Na taj će način njihov program moći vidjeti oko 800 tisuća ljudi u Venezueli.

Vezani članci Slika nije dostupna Chavez optužio SAD za okupaciju Haitija Slika nije dostupna Veleposlanici Venezuele i SAD-a vraćaju se na posao

>> Radio televizija Caracas na YouTubeu

Iako je to znatno manje gledatelja novinarima RCTV-a takav razvoj događaja daje nadu.

'Mi samo radimo svoj posao. Sve dok nas barem netko može gledati, to što radimo nešto vrijedi' kaže jedan od zaposlenika televizije. 

Protekli tjedan obilježili su masovni  prosvjedi na ulicama Caracasa zbog gašenja televizije. 

Chavez je RCTV-u odbio obnoviti koncesiju, jer su ga od 2002. učestalo kritizirali. Koncesiju je dodijelio državnoj televiziji. 

RCTV je program emitirala već 53 godine, a između ostalog je prikazivala sapunice i vijesti koje nisu odgovarale državnoj politici. 

Globovision, drugu privatnu televijiziju u Venezueli, Chaveza je upozorio kako treba pripaziti na sadržaj ako ne žele da i njima oduzme koncesiju.