Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parazit u djetetu

Uspješno operiran trogodišnjak s fetusom blizanca u trbuhu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspješna je bila operacija odstranjivanja parazitskog fetusa iz trbuha trogodišnjeg dječaka iz Perua.

Skupina Peruanskih liječnika uspješno je odstranila 'parazitskog blizanca' iz trbuha trogodišnjaka, javlja AP.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli" Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

Dr. Carlos Astocondor, voditelj liječničkog tima u bolnici Las Mercedes u kojoj je operiran dječak, rekao je da se ovo dogodi jednom u 500.000 slučajeva. Napomenuo je kako je djelomično formiran fetus, nakon što su ga izvadili i izvagali, težio više od jednog kilograma i bio je velik 25 centimetara.

>> Trogodišnjak u želucu nosi parazitskog blizanca

Kako je kazao dr. Astocondor, tim je optimističan vezano za oporavak dječaka, nakon komplikacija koje su se dogodile prilikom operacije, budući da je fetus bio povezan s dječakovom jetrom i bubregom. Ističe kako se mozak, srce i pluća u fetusa parazita nisu razvili.

Dječakovi roditelji ispričali su kako se maleni žalio na bolove u trbuhu, ali liječnici u regiji Loretu u kojoj žive nisu primijetili ništa neobično. Tek kad ga je otac odveo na pregled u grad Chiclayo, pedijatri su mu kazali o čemu se radi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene