Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijera na ljeto

Uskoro mjuzikl o Breivikovu masakru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maskr Norvežanina Andresa Breivika bit će opjevan u britanskom mjuziklu, iako njegovo ime neće biti spominjano.

Smrt 77 osoba u Norveškoj tijekom ubilačkog pogoda Andresa Breivika 2011. godine opjevat će glumci u britanskom mjuziklu koji će režirati David Greig, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Najteže tek slijedi Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se" Adir Tahar Pronašli je u zamrzivaču Hamasovci unakazili mladog IDF-ovog narednika i pokušali prodati njegovu glavu: "To je ludo barbarsko nasilje"

Ovaj morbidan mjuzikl nazvan je 'Events' i radnja će biti smještena u Škotskoj te se Breivikovo ime neće spominjati. 'Neki su nas ljudi zamolili da ne pišemo i ne spominjemo Breivika. Nisam siguran dajemo li mu pobjedu tako što ga ignoriramo ili pokušavajući ga razumjeti. To sam htio preispitati?', rekao je Greig.

>> Breivik se opet žali, tvrdi da ga sustavno muče u zatvoru

U skladu s tim, napravio je priču o ženi koja je povezana s maskarom i koja se bori sa svojim odgovorom na taj stravičan događaj koji je u ljeto 2011. potresao cijeli svijet.

'Amerikanci su na jedan način odgovorili na 11. rujna. Norveška je na maskr odgovorila demokracijom. Želio sam sagledati je li pokušaj da se razumije taj zločin zaista najbolji način', kaže Greig.

Također, kaže da želi da publika pita jesu li usamljeni napadači poput Breivika ili Adama Lanze toliko različiti od masovnog ubojice kakav je bio Osama bin Laden.

Premijera će biti ovoga ljeta u Engleskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene