Obavijesti Video Pretražite Navigacija
300.000 domova bez struje

KAOS ZBOG URAGANA Hermina poharala Floridu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Hermina poharao je Floridu.

Uragan Hermina izazvao je kaos diljem američke savezne države Floride u petak prouzročivši prekid opskrbe električnom energijom i poplave nakon čega se pretvorio u tropsku oluju koja je harala atlanskom obalom a jaki vjetar i olujne oborine i dalje traju u Južnoj i Sjevernoj Karolini.

Pročitajte i ovo Satelitska snimka uragana Idalia Građani se evakuiraju Dramatična snimka iz svemira: Uragan ide prema Floridi, ima putanju koja nije viđena više od 170 godina - "Ovo mi je prvi zbog kojeg sam zbilja zabrinut" Srušio se helikopter na zgrade na Floridi Užas na Floridi VIDEO Spasilački helikopter srušio se na zgradu: Dimio se, okretao u zraku i pao - ima mrtvih i ozlijeđenih

Prvi uragan koji je pogodio Floridu u 11 godina, Hermina je zahvatila obalu u petak ujutro u blizini zaljeva grada St. Marks, 30 kilometara južno od glavnog grada Tallahasseea, te izazvala odrone tla uz vjetar od 130 kilometara na sat i obilne oborine u obalnom području.

Zbog silovitih pljuskova i visokih valova neka područja ostala su pod vodom, a evakuacije su naređene u dijelovima pet sjeverozapadnih okruga Floride.

Lokalne vlasti rekle su da je do podneva bez struje ostalo blizu 300.000 domova i poslovnih prostora.

Vlasti su objavile da je u olujnom nevremenu život izgubio beskućnik u Ocali, na sjeveru Floride, kad se na njegov šator srušilo iščupano drvo. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene