Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne kršite zakon!

Upozorenje za navijače: Ako u Brazilu budete radili nerede, mogli bi završiti OVDJE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometni navijači koji su se uputili na Svjetsko prvenstvo u Brazil upozoreni su na užasne zatvorske uvijete u toj zemlji.

Ukoliko budete divljali po Brazilu i izbjegavali riječ zakona, mogli biste završiti u jednom od tamošnjih zatvora. A uvjeti u njima mogu se usporediti s malo kojim zatvorom na svijetu, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

Fifa je još ranije ove godine izdala savjet onima koji putuju na Svjetsko nogometno prvenstvo, o brazilskim zakonima koje bi mogli prekršiti i zbog toga završiti u jednom od ovih groznim mjesta.

U Brazilu se primjerice oštro kažnjava toples sunčanje za žene i vožnja pod utjecajem alkohola.

Djeca prisiljena na prostituciju, boje se nogometnih obožavatelja

Giuseppe Bizzarri, talijanski fotograf koji je živio u Brazilu 20 godina, zabilježio je slike u nekoliko brazilskih zatvora. Fotografije unutrašnjosti brazilskih zatvora pokazuju desetke muškaraca naguranih u prljave ćelije dok čekaju suđenje.

'Mislim da svi znaju kako se grozno odnose prema zatvorenicima', rekao je Bizzarri.

Fotograf navodi kako jedna od najvećih kriminalnih skupina Sao Paula često svoje kriminalne radnje provodi iz zatvora te zatvore naziva 'sveučilištima zločina'.

'Jedna od bolesti koja se najviše ondje prenosi je tuberkuloza. Ovi zatvorenici su uistinu brutalni i nitko zdrave pameti ne bi htio ondje završiti', dodaje fotograf.

U posljednjih deset godina zatvorska populacija u Brazilu se udvostručila i sada iznosi oko pola milijuna zatvorenika. Mnogi od njih zatvoreni su na više od 100 godina.

Još 2012.brazilski ministar pravosuđa José Eduardo Cardozo rekao je kako ta zemlja ima srednjovjekovni zatvorski sustav u kojem se krše ljudska prava te ne dozvoljava osnovni element kazne, a to je reintegracija u društvo. Stvari su se malo promijenile u ove dvije godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene