Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravična priča iz Brazila

Djeca prisiljena na prostituciju, boje se nogometnih obožavatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca koja imaju tek deset godina prostituiraju se na ulicama Brazila, a život će im biti još gori kada ondje dođe val nogometnih obožavatelja povodom Svjetskog prvenstva.

Brazilski dileri i svodnici iskorištavaju djecu koja žive u bijedi i koja su pod utjecajem kokaina, piše Mirror.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Četvorica dječaka silovala mladu ženu ispred trgovine, najmlađi ima samo 12 godina Ilustracija braća Panić FOTO Zgodnim maserkama obećavali zaradu 100 eura na dan: Vučićeva kumčad na policijskoj tjeralici zbog prostitucije, pobjegli u Hrvatsku

I dok 600.000 stranih obožavatelja nogometa dolazi u Brazil, životi tisuće djece bit će samo još gori. Svodnici ih tjeraju da se šminkaju i oblače izazovno kako bi izgledali starije te da šetaju oko hotela u kojima odsjedaju turisti.

Konzumacija droga nije im strana, a kao obroke snifaju ljepilo kako bi zaboravili na glad. Sve se to odvija pred nosom policije koja obično ne reagira, piše novinar Mirrora koji je otišao istražiti situaciju u Recife.

Recife je peti najveći grad u Brazilu i u njemu će se održavati utakmice prvenstva. Prepun je droge i zlostavljane djece. Socijalni radnici kažu da je situacija slična i u ostalim brazilskim gradovima.

Već na aerodromu vozači taksija nude klijentima da ih odvedu na mjesta na kojima se može kupiti seks i droga.

Novinar Mirrora o ovom je problemu razgovarao s tri djevojčice prostitutke.

Brazilci ljuti na Svjetsko prvenstvo. Evo zašto!

Lorrisa ima 13 godina, ali toliko je sitna da se novinaru čini kako je konzumacija droge zaustavila njezin rast. Dok su razgovarali, snifala je iz plastične boce u kojoj se nalazilo industrijsko ljepilo.

'Od snifanja ljepila mi se vrti u glavi i otupi me te ne osjećam glad, pa ne moram jesti', rekla je Lorrisa.

Uskoro je došla Lorrisina prijateljica Raphaela, također 13-godišnjakinja. Kaže da joj prilaze brojni muškarci koji traže seks, lokalni stanovnici, turisti, taksisti... Plaćaju 10 brazilskih reala (oko 25 kuna).

Prisjetila se zastrašujuće priče koja se dogodila njezinoj prijateljici Mickeli (14).

'Mickela je živjela na ulici i ubijena je onog dana kad su policajci štrajkali. Pokupio ju je jedan muškarac na stanici metroa. Seksala se s njim. Ali, nakon toga je odbio platiti, ubio ju je i bacio njezino tijelo. To se dogodilo prije nekoliko tjedana', ispričala je Raphaela. Dodala je kako ju je strah da bi situacija s dolaskom nogometnih fanova mogla postati još gora.

Policija nije pronašla ubojicu. Calliem (14) je ispričala kako se počela prostituirati kada je imala 11 godina. Dodaje da njoj za seks plaćaju pet reala (oko 12 kuna). Redovito konzumira i marihuanu, kokain, ljepilo.

'Moj je tata preminuo, a mama živi u prihvatilištu s mojom tetkom. Imala sam devetero braće i sestara. Troje od njih je poginulo u pucnjavi', kaže Calliem.

Osim djevojčica prostitutki, na ulicama Ricifea vidio je i dječake koji prodaju svoje tijelo. Neki od njih imali su tek deset godina.

Ono što je novinar primijetio bilo je da ta djeca pričaju o svom životu kao da je to normalno i prihvatljivo djetinjstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene