Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sukobi u Ukrajini prijete opskrbi vodom grada Donjecka i mogli bi ugroziti četiri milijuna ljudi, objavili su promatrači europske organizacije za sigurnost i suradnju.


Posebna promatračka misija OESS-a u istočnoj Ukrajini prenosi tvrdnju lokalnih vlasti o tome da su oštećeni glavna pumpa i dio vodovoda kraj grada Semjonovke, a to je blizu Slavjanska u kojem traju žestoki sukobi.

Vezani članci Slika nije dostupna Dok propadaju pregovori, ginu civili Slika nije dostupna Ukrajina: Najmanje 13 mrtvih u granatiranju autobusne stanice

"Ta pumpa i vodovod dio su glavnog sustava opskrbe Donjecka u kojem živi milijun ljudi, kao i još tri milijuna u okolici", kaže se u OESS-ovoj izjavi nakon razgovora s gradonačelnikom Donjecka Aleksandrom Lukjančenkom.

OESS-ova misija objavila je gradonačelnikovu izjavu na svojoj stranici Facebooka. Dodaje se da opskrba Donjecka još nije poremećena, ali da će se to "vrlo brzo" promijeniti.

Dan žalosti u Ukrajini: Poginulo 49 ljudi

Popravak već traje, ali radove stalno ometa pucnjava, kaže se u priopćenju.

Semjonovka je pet kilometara jugoistočno od Slavjanska, a 110 kilometara sjeverno od Donjecka, glavnoga grada industrijskoga bazena Donbasa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook