Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukrajina: Parlament usvojio izborni zakon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski parlament u petak je navečer prihvatio sve potrebne dokumente za sazivanje prijevremenih izbora 30. rujna, što bi trebalo pomoći da se razriješi politička kriza koja već dva mjeseca potresa zemlju.

Nakon višekratnog glasovanja zastupnici su prihvatili izborni zakon i proračunske dopune koji će omogućiti da se organiziraju izbori i dogovorili su se o novom sastavu državnog izbornog povjerenstva.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Glasovanje je održano na temelju dogovora koji su postigli
predsjednik Viktor Juščenko i njegov proruski politički protivnik, premijer Viktor Janukovič kako bi se razriješila kriza nastala zbog raspuštanja parlamenta, oko čega su se početkom travnja sukobila dvojica čelnika.

Politička kriza u Ukrajini izbila je nakon raspuštanja parlamenta koje je početkom travnja proglasio Juščenko, a protiv kojega se dugo borila koalicija na vlasti.

Nakon dugog pregovaranja, predsjednik i premijer su se u nedjelju napokon dogovorili da će se izbori održati 30. rujna, ali je to još trebao potvrditi parlament

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene