Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Džihadističke ćelije

Uhićenja u Grčkoj i džihadističke ćelije u Belgiji nisu povezani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo zaduženo za istragu džihadističke ćelije otkrivene ovog tjedna u Belgiji dok se spremala za napade opovrglo je u nedjelju svaku povezanost s uhićenjima do kojih je došlo u subotu u središtu Atene.

"Pokazalo se da nema povezanosti između tih osoba i istrage", kazao je Eriv Van Der Sypt, glasnogovornik belgijskog saveznog tužiteljstva.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

Najmanje četiri muškarca su uhićena u subotu u Ateni u sklopu istrage o džihadističkoj ćeliji koja je ovog tjedna razotkrivena u Belgiji. Nju su djelomično sačinjavali džihadisti koji su se borili u Siriji.

Grčki policijski izvor kazao je da je antiteroristička policija prenijela DNK i otiske prstiju belgijskim vlastima kako bi se provjerilo nalazi li se Abdelhamid Abaaoud, kojeg belgijski mediji predstavljaju kao šefa te ćelije, među uhićenim osobama.

Međutim, vlasti odbijaju reći je li taj muškarac zapovjedao i financirao ćeliju iz Grčke odnosno Turske.

Belgijski mediji pišu da se taj 27-godišnji Belgijac marokanskog podrijetla borio u redovima skupine Islamska država u Siriji. Pojavljuje se u video snimci u kojoj se IS hvali počinjenim zlodjelima, obraćajući se kameri dok vozi vozilo koje izbacuje leševe u zajedničku grobnicu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene