Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena još dvojica osumnjičenih za umiješanost u atentat na Karzaija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki afganistanski dužnosnici potvrdili su jučer uhićenje dvojice državnih službenika zbog sumnje da su umiješani u pokušaj atentata na predsjednika države Hamida Karzaija prošle nedjelje.

Ministar obrane Abdul Rahim Wardak izjavio je da su policajac i stručnjak za oružje u njegovu ministarstvu osumnjičeni da su bili potpora atentatorima koji su prošle nedjelje pokušali ubiti Karzaija dok je u Kabulu nazočio proslavi obljetnice vojne pobjede nad sovjetskim snagama u Afganistanu. Karzai je prošao bez ozljeda, ali su ubijene tri osobe. 

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Vladimir Zelenski Ima poginulih Projektil eksplodirao u blizini Zelenskog: Nikada prije Rusi nisu bili ovako blizu

>> Karzai neozlijeđen u pokušaju atentata, uhićeno nekoliko osumnjičenih

Wardak je na konferenciji za novinare kazao da su dvije jurišne puške iz kojih je pokušan atentat oružje u vlasništvu vlade.

Čelnik obavještajne službe Amrullah Saleh za pokušaj atentata optužio je militante povezane s al-Qaidom iz susjednog Pakistana, a Pakistan je pozvao da poduzme oštrije mjere u područjima za koja se pretpostavlja da se tamo skrivaju militanti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene