Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvoje njemačkih novinara, koji su ubijeni na sjeveru Afganistana, radili su na dokumentarnom filmu za njemačku državnu kuću "Deutsche Welle", priopćeno je iz Kabula.


"Dvoje novinara je nedavno stiglo u Afganistan i bilu su na putu prema sjeveru zemlje gdje su trebali sakupljati materijal za dokumentarni film o kulturnom blagu ovog područja", izjavio je jedan reporter postaje "Deutsche Welle" u Kabulu.

Vezani članci Slika nije dostupna U Maliju oteto pa ubijeno dvoje francuskih novinara Slika nije dostupna Afganistan: Ubijena tri NATO-va vojnika

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je dati komentar na smrt njemačkih novinara uz opasku da je "u stalnom kontaktu" s afganistanskim vlastima.

Dvoje njemačkih novinara pronađeni su mrtvi, izrešetani mecima, danas ujutro u svom šatoru u pustinji nedaleko od grada Bamijana sjeverno od Kabula. 

Prema neimenovanim izvorima, koje citira "Spiegel Online", počinitelji su automobil, dokumente i prtljagu ubijenih ostavili netaknutima. S njemačkim novinarima je bio i jedan lokani vozač kojem se izgubio svaki trag.

Prema izjavama djelatnika "Deutsche Welle", dvoje ubijenih novinara je prošlo mnoga ratišta, a izvještavali su i o posljednjem sukobu u Libanonu.

"Deutsche Welle" je državna televizijska i radijska postaja koja producira program za inozemstvo i to osim na njemačkom i na tridesetak drugih jezika, među ostalima i na hrvatskom.

Identitet dvoje ubijenih novinara još nije objavljen.