Mlađi muškarac preminuo je u tuzlanskoj bolnici nakon incidenta koji se dogodio u blizini trgovačkog centra Omega. Radi se o migrantu, najvjerojatnije iz Tunisa.

Galerija


Kako saznaje Klix.ba od izvora iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, muška osoba mlađe životne dobi, najvjerovatnije migrant, noćas je oko 1:30 vozilom Hitne pomoći prevezena u tuzlansku bolnicu, gdje je preminula.

Vezani članci Mjesto gdje je policajcu noga zapela u stijeni (Screenshot: MUP/YouTube) MUP objavio video kojim objašnjavaju kako je ranjen migrant u Gorskom kotaru: "Policajcu je noga zapela u stijeni" Dubravko Jagić (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednik policijskog sindikata Jagić: "Nije pucano po muškarcu, hitac je ispaljen iz sačmarice"

Sumnja se kako su mladog migranta ubila dvojica mlađih muškaraca, najvjerovatnije migranata, koji su nakon napada pobjegli u smjeru Glavne autobusne stanice u Tuzli.

Identitet osobe još nije utvrđen, kao ni točan uzrok smrti. Na mjestu događaja, u blizini tuzlanskog trgovačkog centra, primijećene su velike količine krvi.

Oslobođenje prenosi kako je policija privela nekoliko osoba koje nisu državljani BiH, odnosno radi se o migrantima.