Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VEZA S MAFIJOM

Burno u Srbiji: Nakon uhićenja žene koja je bila siva eminencija policije, građani prosvjedovali zbog državnog kriminala. Je li na redu i bivši Vučićev suradnik?

Aktualno Galerija Srbija: Poveznice između vlade i mafije - 4 Srbija: Poveznice između vlade i mafije - 4 Foto: DNEVNIK.hr Srbija: Poveznice između vlade i mafije - 1 Srbija: Poveznice između vlade i mafije - 1 Foto: DNEVNIK.hr Srbija: Poveznice između vlade i mafije - 2 Srbija: Poveznice između vlade i mafije - 2 Foto: DNEVNIK.hr Srbija: Poveznice između vlade i mafije - 3 Srbija: Poveznice između vlade i mafije - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Srbija: Poveznice između vlade i mafije - 5 Galerija 1/8 >>
U Srbiji novi obrat u priči o vezi mafije i državnog vrha. Uhićena je Dijana Hrkalović, bivša državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova - koja je svojedobno slovila kao strah i trepet u policiji. Sumnja se da je u slučaju ubojstva spasila od zatvora zloglasnog Velju Nevolju. Priču donosi novinar Vibor Vlainić.

Više stotina ljudi okupilo se ispred zgrade Državnog javnog tužiteljstva u Beogradu na prosvjedu protiv, kako ga nazivaju, državnog kriminala.

"Mi ne govorimo o tome da je vlast povezana s kriminalom. Ona je na njegovom čelu. I ono što se sada događa u javnoj sferi je da mi kao u nekom realityju gledamo sukobe različitih klanova", komentirao je Radomir Lazović iz inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Večer prije prosvjeda, u pritvoru je završila Dijana Hrkalović, bivša državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova, koja je svojevremeno glasila za sivu eminenciju policije Srbije. Uhićena je zbog slučaja Vlastimira Miloševića. On je 2017. ubijen u središtu Beograda. Tada su na temelju čvrstih dokaza bili uhićeni Veljko Belivuk i Marko Miljković. Ali događa se obrat, dokazi nestaju, Belivukov DNK postaje nevažeći i on i suradnik na kraju su oslobođeni svih optužbi. Neslužbena priča - pomogao mu je netko u vrhu policije.

"Nikada nije bilo nikakve službene istrage da se utvrde veze koje Belivukova grupa imala u policiji i to u najvišim strukturama policije, a između ostaloga, to je Dijana Hrkalović", rekla je Bojana Jovanović, novinarka KRIK-a.

Dijana Hrkalović sada je optužena da je u tom slučaju trgovala utjecajem i prijeti joj višegodišnja zatvorska kazna. Oglasio se i Aleksandar Vučić. Belivuk je ove godine na ispitivanju u tužiteljstvu rekao da su ga upravo predsjednik Srbije i suradnici tražili usluge.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZA SVAKU OSUDU VIDEO Društvenim mrežama širi se šokantna snimka na kojoj majka šamara dijete u kolicima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna upucani i spaljeni Policija opkolila srpsko selo u istrazi čudovišnog ubojstva cijele obitelji, otkriveno je i što su tražili

"Policija radi svoje i mogu vam reći da će u idućim danima i tjednima biti još uhićenja vezanih za različite predmete, među ostalim i vezano za Belivuka, ali i druge", izjavio je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Moguće je da će jedan od tih drugih biti i sadašnji ministar obrane Nebojša Stefanović, koji je prijašnjih godina bio ministar unutarnjih poslova i surađivao s Dijanom Hrkalović. Stefanović je bio vjerni Vučićev suradnik, ali i ta je veza pukla.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene