Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred predsjedničke izbore

U Kolumbiji oslobođen taoc nakon 12 godina zatočeništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narednik Moncayo imao je samo 18 godina kada je završio u skrovištu FARC-a. Vojnik, koji je bio s njim, i dalje je u zarobljeništvu.

Kolumbijski ljevičarski pobunjenici u utorak su oslobodili taoca, kolumbijskog vojnika, nakon više od 12 godina zatočeništva, objavio je Crveni križ. Narednik Pablo Moncayo jedan je od dvojice talaca Kolumbijskih oružanih revolucionarnih snaga (FARC) s 'najduljim stažem'. Zarobljen je kada mu je bio svega 18 godina, pri upadu pobunjeničkih snaga u zabačenu planinsku bazu njegove postrojbe kolumbijske vojske u prosincu 1997. godine. S njim je uhićen i vojnik Libio Jose Martinez, koji je i dalje u nekom od skrovišta FARC-a.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

Moncayo, jedan od simbola borbe protiv najdugovječnije latinskoameričke pobune koja traje već četiri desetljeća, predan izaslanstvu Crvenog križa u džungli na jugu Kolumbije i vratio se u grad Florenciju. Do oslobađanja je došlo nekoliko tjedana prije predsjedničkih izbora u Kolumbiji na kojima će se birati nasljednik Alvaru Uribeu. Njegova dva mandata bila su obilježena žestokom borbom s FARC-om koji optužuje za korištenje talaca za skupljanje političkih poena. FARC u svome zatočeništvu još ima 22 kolumbijska policajca i vojnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene