Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim mozgova, David Charles je ukrao razna druga tkiva koja su pohranjena nakon desetina obdukcija ljudskih tijela.


Bizarna krađa otkrivena je krajem prošlog mjeseca nakon što je policija ušla u trag Davidu Charlesu u Indiani koji je iz Medicinskog povijesnog muzeja tijekom prošlog listopada ukrao 60 mozgova spremljenih u tegle.

Vezani članci Modne ikone (Foto: thechive.com) Neki u takvoj robi ne bi prošetali ni do pekare, a oni je nose hrabro kao modne ikone Bizarna strana Rusije (Foto: klyker.com) Ruski provodi nisu za one slabog srca, a ni trijeznima se ne piše dobro

Osim mozgova, Charles je ukrao razna druga tkiva koja su pohranjena nakon desetina obdukcija ljudskih tijela, a svi organi potječu od pacijenata koji su živjeli oko 1890. godine, javlja CNN.

Prije nego ga je policija otkrila, Charles je na eBayu uspio prodati nekoliko mozgova unatoč tomu što eBay u svojim pravilima jasno kaže da ne prodaju ništa što ima veze s ljudskim tijelom ili organima.

Jedan od morbidnih kupaca sam se javio muzeju i preko telefona ispričao ravnateljici da je kupio šest tegli mozgova za 600 dolara iz njihovog muzeja. Tako je krenula potraga za prodavačem, a ukupna vrijednost ukradenih mozgova i tkiva procijenjena je na 4.800 dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook