Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao je kupce

BIZARNA KRAĐA Krao mozgove i prodavao ih na eBayu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim mozgova, David Charles je ukrao razna druga tkiva koja su pohranjena nakon desetina obdukcija ljudskih tijela.

Bizarna krađa otkrivena je krajem prošlog mjeseca nakon što je policija ušla u trag Davidu Charlesu u Indiani koji je iz Medicinskog povijesnog muzeja tijekom prošlog listopada ukrao 60 mozgova spremljenih u tegle.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak Ilustracija šume iz koje su otuđene kamere Slučaj se istražuje Neobična krađa u šumi: Policija šokirana što je lopov otuđio

Osim mozgova, Charles je ukrao razna druga tkiva koja su pohranjena nakon desetina obdukcija ljudskih tijela, a svi organi potječu od pacijenata koji su živjeli oko 1890. godine, javlja CNN.

Prije nego ga je policija otkrila, Charles je na eBayu uspio prodati nekoliko mozgova unatoč tomu što eBay u svojim pravilima jasno kaže da ne prodaju ništa što ima veze s ljudskim tijelom ili organima.

Jedan od morbidnih kupaca sam se javio muzeju i preko telefona ispričao ravnateljici da je kupio šest tegli mozgova za 600 dolara iz njihovog muzeja. Tako je krenula potraga za prodavačem, a ukupna vrijednost ukradenih mozgova i tkiva procijenjena je na 4.800 dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene