Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U četiri odvojene eksplozije u komercijalnom središtu zemlje, Istambulu, te popularnom turskom turističkom središtu Marmaris, tijekom nedjelje i ponedjeljka ozlijeđene su 22 osobe, objavila je turska novinska agencija Anatolian.


Agencija navodi kako su se tri eksplozije dogodile rano jutros u centru i okolici Marmarisa, a jedna u nedjelju navečer u Istambulu. 

Vezani članci Eksplozija Uništenje može izgledati vrlo poetično, a to dokazuju eksplozije iz kompilacije Kombajn u polju kukuruza, ilustracija (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) Bjelovar: Kombajnom naletio na bombe u polju kukuruza, odjeknulo nekoliko eksplozija

Prema navodima očevidaca, eksplozije u Marmarisu dogodile su se u blizini jednog restorana brze prehrane te ureda jedne aviokompanije. 

Britansko ministarstvo vanjskih poslova je pak objavilo kako je u tim eksplozijama ranjeno deset britanskih turista, koji su u minibusu prolazili u blizini eksplozije. 

Turska novinska agencija prenosi i izjavu šefa policije u Istambulu Celalettina Cerraha kako je u eksploziji koja se u nedjelju dogodila nedaleko jedne škole u Istambulu ozlijeđeno šest osoba. 

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za ove napade, no agencija Reuters navodi kako su do sada za slične napade odgovornost preuzimali ili su za njih bili optuženi pripadnici Kurdistanske radničke stranke, 

koju Turska, kao i SAD i EU, smatra terorističkom organizacijom te ju drži odgovornom za smrt više od 30 tisuća osoba.